Helsingin Sanomat Review (Finnish)

Keittiössä tunteet käyvät kuumina

Maria Säkö

Julkaistu 23.1.2011 lehdessä osastolla Kulttuuri

Keittiönpöydällä On the Kitchen Table. Zodiakin Pannuhallissa. Koreografia ja ohjaus Satu Tuomisto, valosuunnittelu Minna Heikkilä, musiikki Mariska ja Pahat Sudet, tanssijat Satu Elovaara, Petri Kauppinen, Teemu Korjuslommi ja Elena Ruuskanen.

 

TANSSI. Keittiönpöydällä on nykytanssia ilman turhaa filosofointia, kainostelua ja hienostelua. Satu Tuomiston ohjaamassa teoksessa mennään suoraan asiaan. Meno on etenkin Zodiakin tuotannoksi yllättävän rouheaa ja rokkia.

Keittiönpöytä on arkinen paikka, sen äärellä purraan hammasta, riidellään, rakastutaan ja haaveillaan. Sen äärellä syödään ja eroottisissa fantasioissa sen päällä voi tapahtua vaikka mitä.

Zodiakin Keittiönpöydällä on sekoitus live-keikkaa, tanssiesitystä ja klubi-iltaa - dj huolehtii yleisön viihtyvyydestä ennen ja jälkeen Mariskan ja Pahojen Susien sekä neljän tanssijan esiintymistä.

Tanssijoiden, Satu Elovaaran, Petri Kauppisen, Teemu Korjuslommin sekä Elena Ruuskasen, meininki nousee tasaveroiseksi osaksi showta. Minna Heikkilän valosuunnittelu tuo keitokseen oman, mahtipontisia, lyyrisiä ja häpeämättömästi tunteita paisuttelevia valotilanteita pursuilevan näkökulmansa.

Tuomiston koreografia on esteettisesti miellyttävää, hän ei hae shokeeraavia tehoja eikä sorru patetiaan. Tunteet otetaan kuitenkin tosissaan. Keittiönpöydällä näyttää tanssijoiden fiilikset peittelemättä ja välillä kuvittaa hauskasti Mariskan sanoja. Etenkin Kokkaa mua ja Suloinen myrkynkeittäjä saavat humoristiset mutta silti suloiset tulkinnat.

Välillä taas flirtti, pettymykset, toivonpilkahdukset, rakkauden riemut ja tuskat tuntuvat nousevan enemmän tanssijoiden omista kokemuksista ja musiikki jää taustalle. Virtaavuus viettelee mukaansa ja esitys säilyttää tuoreutensa.

Lue alkuperäinen artikkeli Helsingin Sanomista

Back to Light design 2011